Hjem - Lions Vissenbjerg-Aarup

Menu

Julehjælp

Julehjælp

ved Coop 365 Discount i Vissenbjerg og Aarup


Lørdag den 2. december 2023 kl. 10-14 kan du gøre  julen bedre for trængte familier i Assens Kommune.

Læs mere om aktiviteten herunder.
 

Madindsamling

 

Fra aktiviteten "julehjælp" 2020 skriver Bjarne Munk:

Trods coronakrisen valgte vi at gennemføre vores – efterhånden traditionelle – julehjælp til trængte familier. Vi var usikre på, om folk ville støtte vores sag – nu hvor krisen på mange måder kradser, men vores betænkeligheder blev fuldstændigt gjort til skamme.
Vi fik madvarer og penge nok ind til at kunne pakke julekasser til 30 familier eller 43 voksne og 73 børn.
Det var koldt at stå 4-5 timer ved Faktabutikkerne, men jeg tror, at alle synes, det en fantastisk oplevelse at møde så mange positive mennesker og høre deres kommentarer til vores indsamling. 
Den 22. dec. afleverede vi alle vore kasser til Assens Kommune, hvor sagsbehandlerne sørgede for at bringe kasserne ud til de enkelte familier.

 


Lidt om det første julehjælpsarrangement, som fandt sted i 2017

Før julen 2017 deltog Lions Vissenbjerg-Aarup i Lions julehjælp og oplevede det som en meget positiv aktivitet. Vi var derfor slet ikke i tvivl om, at vi også i år skulle være med.

Samarbejde med Assens Kommune - og Fakta i Aarup og Vissenbjerg

Allerede i september kontaktede vi Assens Kommune med vores ønske om at hjælpe nogle familier med varer til en julemiddag. Vi satsede på at kunne samle varer ind til 14 familier – klubben vedtog dog at trække på aktivitetskassen, hvis vi ikke skulle komme helt i mål.
Kommunen var straks med på ideen og meldte 16 familier ud – ikke med navne, men med familiesammensætning: 1 voksen + 2 børn, 2 voksne + 4 børn o.s.v. – i alt 22 voksne og 38 børn.
Samtidig sikrede vi os, at vi måtte stille op ved Faktabutikkerne i Vissenbjerg og Aarup.
Herefter beregnede vi hvilke varer og i hvilke mængder, vi skulle samle ind: 17 glas rødkål, 24 glas kartofler, 24 poser pebernødder, 30 kartoner kirsebærsovs o.s.v. Varerne med ca.-pris blev så skrevet på små indkøbssedler, som kunne udleveres til butikkens kunder, så vi kunne styre deres donationer. Næsten alle synes, det var nemt, når de kunne se, hvad vi ønskede de skulle donere.

Presse 

Kommunen engagerede sig meget i projektet og dens kommunikationsafdeling sørgede for presseomtale inden indsamlingen løb af stablen. Det lykkedes også at få aktiveret både TV2-Fyn og Fyens Stiftstidende på indsamlingsdagen, så vi fik al den pressedækning, vi overhovedet kunne drømme om.

God oplevelse

Lions p� job i Aarup

Vi mødte op ved butikkerne kl. 10 om formiddagen den 2. december. Straks vi mødte op i Aarup, kom en dame ud og spurgte, om det var nu, vi stillede op. Vi troede, det var en af butikkens ansatte, med få minutter senere kom hun ud med 3 kæmpestore bamser og to bæreposer fyldt med varer. Derefter kørte hun til Vissenbjerg og donerede samme mængde der.
I de ca 3,5 timer, hvor vi var på stedet, mødte vi en helt utrolig imødekommenhed og velvilje. Der blev lagt masser af varer i vores indkøbsvogne og rigtigt mange roste os for det gode initiativ. Et af vore mangeårige medlemmer havde aldrig i sin lionstid oplevet i den grad at få ros for sin indsats.
En mor og hendes lille søn kom forbi en ekstra gang – den lille søn fik lov til at vælge nogle lækkerier inde i Fakta-butikken – bagefter måtte han så lægge sine ting i vores kurv. Han skulle ifølge moderen opleve, hvad det var at give noget til andre.
En dame kom tilbage efter, at hun havde handlet og undskyldte, at hun bare var gået forbi os første gang – hun havde glemt sin indkøbsseddel og havde kun i hovedet, hvad det nu var hun skulle huske at købe. Nu var det overstået, så nu ville gerne gå ind en gang mere og købe ind til Lions.

Erfaringer

Vi oplevede, at konceptet med at give varer (i stedet for penge) blev modtaget særdeles positivt – mange bemærkede, at den ide ville de gerne støtte. Vi havde dog også et MobilePay-nummer – en del travle mennesker foretrak at overføre et beløb, som vi så kunne købe varer for.
Vi fik næsten dobbelt så mange varer, som vi havde regnet med til vore 16 familier. Fakta viste stor fleksibilitet og tog de overskydende varer retur og udbetalte et tilsvarende beløb til Lions.

indsamlede varer

Vi brugte disse penge til at købe de sidste varer (steg, mælk, fløde, frugt m.m.) til julekasserne, som den 21. december afleverede de 16 julekasser til Assens Kommune, som derefter sørgede for afleveringen til de trængte familier.

Glæde

Vi stod tre lions ved hver butik, og vi var efterfølgende enige om, at det var en helt fantastisk og oplivende oplevelse, vi havde haft. I takt med at vore fødder blev kolde, bredte der sig en indre varme over al den imødekommenhed og velvilje, vi oplevede.
Om aftenen kunne se vores aktivitet på TV2 og næste dag et dobbelt opslag i Fyens Stiftstidende – det var næsten ikke til at få armene ned igen efter sådan en oplevelse.


Gad vide, om vi ikke står der igen næste år!

Tekst: Bjarne Munk, tidl. medl. af aktivitetsudvalget.
Foto: BM og JT


           

Følg Lions